Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@11:52:24 GMT

رشت، شهر بی‌شهردار

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۵۹۰۱۳

رشت، شهر بی‌شهردار

یک کارشناس برنامه‌ریزی شهری با اشاره به تغییر مکرر شهردار در رشت، گفت: ثبات نداشتن مدیریت شهری این کلان‌شهر، تمام برنامه‌ریزی‌ها برای رسیدن به ساختار منسجم شهری را در مقیاس کمی و کیفی غیر ممکن می‌سازد.

عماد مطالبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: زمانی که مرکز تصمیم‌گیری و کانون اجرایی شهر سکاندار هدایت ندارد، باید پذیرفت در کنار تمام کمبودها و مشکلات برای شهر باران‌های نقره‌ای، نبود شهردار در این عرصه بسیار ناامید کننده است و تمام شهروندان را آزرده خاطر می‌کند، همچنین سبب بی اعتمادی و مشارکت پذیر نبودن در فضای شهری خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه شهر به عنوان یک مجموعه فعال و پویا همچون یک موجود زنده در تلاش برای بهبود مؤلفه‌های زیست خود است، افزود: در این مسیر پرهیاهو تمام ساختارهای شهری تحت تأثیر نبود یک مدیریت کارا در عرصه شهر قرار می‌گیرد و این شهروندان هستند که قربانی سیاست‌های اشتباه و پرهزینه در حوزه کلان شهری هستند.

این کارشناس برنامه ریزی شهری با بیان اینکه شهر رشت سال‌های زیادی است از ثبات نداشتن مدیریت شهری رنج می‌برد و به دنبال آن تمام تعلقات خاطر شهروندی بی‌رنگ شده است، تصریح کرد: نبود یک مدیریت کارا و اثربخش در رأس امور شهری که همان وجود شهردار است، ناهنجاری‌های اجتماعی را در کنار معضلات زیست‌محیطی شهری و ساختارهای ناکارآمد کالبدی و زیرساختی در شهر ایجاد می‌کند، لذا مدنیت جامعه شهری رو به افول رفته است.

وی ادامه داد: انسجام و همدلی باید در بین تمام اجزا و کارکردها شهر شکل بگیرد تا شاهد قرارگیری ساختار در مقابل کارکردهای شهری نباشیم، بلکه این دو در کنار هم و با همپوشانی منطقی می‌توانند جنبه‌هایی از همکاری و مساعدت را در مسیر خدمت‌رسانی به شهروندان صاحبان اصلی شهر تجلی و عینیت بخشند.

مطالبی با تاکید بر اینکه شهرداری قلب تپنده شهر است و نباید آن را از تپش بیندازیم، بلکه با بهره‌گیری از همه توان و اندیشه به زنده نگه‌داشتن روح شهر و در یک کلام سرزندگی و پویایی آن کمک کنیم، ادامه داد: شهر مکان زیست و تعلقات خاطر، خانه و ریشه و زیست در این پهنه است که باید قدر این خانه و کاشانه را بدانیم و از همه گروه‌ها، طیف‌ها و استعدادها برای آبادانی شهر بهره جوییم.

وی ادامه داد: باید کمک کرد شهرمان زنده باشد و برنامه‌ریزی و تصمیم‌سازی را در مسیر عدالت اجتماعی و انتخاب اجتماعی درست مبتنی بر ارزش‌ها، دانش، تجربه و تعهد به کار بندیم و کمک کنیم تا مدیریت یکپارچه شهری را در تمامی ابعاد و ارکان شهر جاری سازیم.

کد خبر 587334

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرداري رشت برنامه ریزی شهری شهر کلانشهر مدیریت شهری مسائل زیست محیطی ناهنجاری اجتماعی عدالت اجتماعی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق برنامه ریزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۹۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو

تین نیوز

همزمان با تلاش های شبانه روزی برای تحقق قرارداد خرید ۶۳۰ واگن، به واسطه ارتباط خوب شهردار تهران با دولت و همت آقای رئیسی، ۱۵ درصد پیش پرداخت خرید واگن ها پرداخت شده و بزودی واگن ها به تهران می رسند.

 

 

به گزارش تین نیوز به نقل از تسنیم، مدیریت شهری ششم تهران و دولت سیزدهم بالاترین سطح همکاری دو نهاد مهم و خدمتگزار را دنبال می کنند، به طوری که نه تنها علیرضا زاکانی؛ شهردار تهران در جلسات مداوم و هفتگی هیئت دولت شرکت می کند بلکه رئیس جمهور، حکم نماینده ویژه برای شهردار تهران صادر کرد.

اما در این میان مخالفان تلاش کردند که اختلاف نظر فنی یکی از مدیران میانی وزارت کشور با مدیریت شهری بر سر تایید صلاحیت واگن های وارداتی را به اختلاف دو نهاد تعمیم دهند. برخلاف نظر این مدیر، مهدی چمران؛ رئیس شورای شهر تهران می گوید: متروی تهران پیش از این کارشناس تایید واگن ها بوده و اگر شرکت دیگری بخواهد کار تایید را انجام بدهد باید دو تا سه میلیارد تومان هزینه شود و ما نمی خواهیم هزینه اضافی صرف شود.

رسانه های اصلاح طلب در حالی روی فراموشی مردم حساب باز کردند که گویا از یاد برده اند  که این محسن هاشمی؛ رئیس شورای شهر تهران در دوره اصلاحات بود که بارها و حتی در تلویزیون، حسن روحانی و دولتمردان دولت قبل را به باد نقد گرفت؛ هاشمی حتی  در آذر ماه سال 1399 درباره عدم تامین پول واگن ها، رفتار دولتمردان گذشته را «خیلی کودکانه» خواند و گفت: «...چرا دولت مردان ما نمی فهمند، وقتی ما سیستمی را هزینه کردیم، تونل و تجهیزات ثابت را ساخته ایم، اما چرا واگن خریداری نمی کنیم ...».

آتش اختلاف در شورای شهر دوره پنجم آنقدر شعله ور بود که هر دو طرف بارها علیه یکدیگر صحبت کردند و ابایی هم از اعلام آشکار اختلافات نداشتند البته این  شکاف، به موضع گیری های آشکار رسانه ای محدود نشد، بلکه آنقدر وسعت گرفت که رئیس جمهور دوره قبل حتی اجازه ورود پیروز حناچی؛ شهردار سابق تهران به جلسات هیئت دولت را نمی داد.

ماجرای واگن ها چیست؟

پیروز حناچی؛ شهردار سابق تهران چند ماه پیش در روزنامه اعتماد مدعی شده بود «قرارداد 630 واگن مترو، اساساً مرتبط با مدیریت شهری فعلی شهر تهران نیست و به تلاش های مدیریت قبلی باز می گرد» هرچند که صحبت های اولیه به آن سال ها بر می گردد اما باید از پیروز حناچی پرسید که برای این قراردادی که از سال 97 ابلاغ شده چه قدمی برداشته است؟

واقعیت این است که نه تنها در دوره قبل اقدام عملی در این باره انجام نشد بلکه شهردار تهران همزمان با تلاش های شبانه روزی برای تحقق قرارداد خرید 630 واگن، به واسطه ارتباط خوب با دولت و همت آقای رئیسی، 15 درصد پیش پرداخت خرید واگن ها را پرداخت و حتی با افزایش 25 درصدی این تعداد را به 791 دستگاه رساند.

همچنین این دوره مدیریت شهری توانست در اتفاقی کم نظیر رکورد افتتاح میانگین ماهانه یک ایستگاه مترو را ثبت کند و آن و در اختیار مردم قرار دهد.

این درحالیست که در آن دوره مدیریتی نه تنها واگن و اتوبوسی به ناوگان حمل و نقل اضافه نشد بلکه 1600 اتوبوس کمتر از آنچه تحویل گرفته شد به دوره زاکانی تحویل داده شد و در موضوع مترو حتی انبارهای قطعات یدکی مترو خالی به دوره مدیریت ششم تحویل داده شد.

همچنین طبق آنچه در کتابچه تحول و تحویل (که مدیران دوره قبل برای کارنامه عملکردشان چاپ کردند)، تنها برنامه ریزی برای تهیه 200 دستگاه اتوبوس (80 دوکابین و 120 تک کابین) دیده می شود که با 826 اتوبوس جدید، 428 دستگاه اتوبوس اورهال شده و قرارداد 2500 دستگاه اتوبوس 12 متری، 25000 دستگاه تاکسی سدان برقی، 2500 دستگاه تاکسی شاسی بلند (suv)، 10 هزار دستگاه ون و 150 هزار دستگاه موتورسیکلت برقی قابل مقایسه نیست.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اتمام تملک پروژه باغ مزار مشاهیر قم تا یک ماه آینده
  • شهرداران از مصائب شهری با استاندار سخن گفتند
  • چرخه مدیریت پسماند گیلان با احداث زباله سوز تکمیل می شود
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • زنجیره افتتاح پروژه‌ها در شهر اصفهان آغاز می‌شود/ تشکیل شوراها موجب جهش در مدیریت شهری شد
  • بارندگی در زارچ با ثبت کمترین خسارت
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز
  • مدیران درگیر بحران‌های تصنعی نشوند/ از مطالبه‌گران منصف استقبال می‌کنیم
  • تصویب بودجه ۲۱ میلیارد تومانی برای شهرداری پیربازار